Prestatie tarief code
Tweevlaksvulling composiet € 56.48V92
Drievlaksvulling composiet€ 67.23V93
Meervlaksvulling composiet€ 86.06V94
Aanbrengen schildje van tandkleurig plastisch materiaal€ 64.54V15
Eénvlaksvulling composiet€ 43.03V91
*
Sealen eerste element€ 24.20V30 *
Sealen ieder volgend element in dezelfde zitting€ 13.45V35 *
Polijsten van amalgaamvullingen, bijwerken van oude composietvullingen, behandeling van gevoelige tandhalzen en applicatie van medicament€ 5.38V40
Droogleggen van elementen door middel van een rubberen lapje€ 10.76V50
*
Parapulpaire stift€ 10.76V70 *
Wortelkanaalstift€ 18.83V80 *
Elke volgende wortelkanaalstift in hetzelfde element€ 8.07V85 *
* Bij deze prestatie maken bepaalde kosten (materiaalkosten en of techniekkosten) geen onderdeel uit van de standaardprijs. Deze kosten worden afzonderlijk in rekening gebracht.

Als een gedeelte van een tand of kies verloren is gegaan (door breuk of tandbederf) kan de tandarts dit herstellen door een vulling te maken. Een vulling voorkomt verdere pijn en herstelt de functie van de tand of kies. Er bestaan verschillende vulmaterialen zoals amalgaam (zilvergrijze vulling), composiet (witte vulling), goud of keramiek (porselein). De tandarts kan kiezen uit vele varianten en merken en elk vulmateriaal vraagt om specifieke behandeling, instrumenten en apparatuur. Al deze factoren hebben invloed op het tarief. Plastische vulmaterialen verwerkt de tandarts aan de stoel (en worden na het aanbrengen hard in de mond). Bij inlays laten tandartsen de vulling maken bij een tandtechnisch laboratorium en brengen de kosten van de tandtechniek apart in rekening.

Tanden en kiezen hebben meerdere vlakken: voorkant, achterkant, tweemaal zijkant en een kauwvlak (kiezen) of snijvlak (tanden). De grootte van een vulling wordt bepaald door het aantal vlakken dat bij de vulling is betrokken.

Bij voortanden kan de tandarts een schildje (van kunststof of keramiek) aanbrengen om de tand mooier te maken of beter te beschermen. Soms vertonen tanden en kiezen zoveel gebitsslijtage dat er een laagje vulmateriaal op moet worden aangebracht.